جستجو در این وبلاگ

جمعه، اردیبهشت ۰۸، ۱۳۹۶

کاشفان فروتن شوکران ۱ - احمد شاملو . فریدون شهبازیان



کاشفان فروتن شوکران ۱
سروده و آوا: احمد شاملو
آهنگساز: فریدون شهبازیان








احمد شاملو

سه‌شنبه، اردیبهشت ۰۵، ۱۳۹۶

بابایی - بیژن مفید . پرویز پرستویی . مجتبی معظمی



بابایی
آوازخوان: بیژن مفید
آوا: پرویز پرستویی
با سروده هایی از: مجتبی معظمی





آوای دیگران

دوشنبه، اردیبهشت ۰۴، ۱۳۹۶

گفتگو با آرش استادمحمد - درباره کارگاه نمایش، شهر قصه و بیژن مفید



ماه جون 2009 بود که گفتگویی با زنده‌یاد آرش استادمحمد انجام دادم. گفتگوی ما درباره "کارگاه نمایش"، شهر قصه و بیژن مفید بود. او از زمانی می‌گوید که با تنگدستی کار هنری را آغازید، از تهیدستی "هنروران" نمایشنامه شهر قصه با همه‌ی سختی‌های پیش‌ رو.

آرش استادمحمد کنش‌های (فعالیت)‌ نمایشی خود را با بازی در نمایش شهرقصه‌ی بیژن مفید در نقش "میمون رقاص" آغازید که در این نمایش با محمود استادمحمد (در نقش خر خراط) نیز همبازی بود.

آرش استادمحمد که با نام هنری ف. آرش، در زمینه‌ی شعر نیز تاکنون چهار مجموعه منتشر کرده است: پیوند با خاکستر، عشق و خون و شراب، کتاب سوم و بوف کور و سیب سرخ. وی در سوئد انتشارات پن پاب را تاسیس کرد و کتاب‌های گوناگونی بویژه دو کار از جواد مجابی و محمد علی سپانلو به چاپ رساند.

او پیش از انقلاب 1357 در چندین نمایشگاه تکی و گروهی نقاشی در تهران شرکت جست و در سال 1985 پس از کوچیدن (مهاجرت) به سوئد چند نمایشگاه تکی در استکهلم برگزار کرد و واپسین نمایشگاه‌اش در گالری سیحون در تهران بود.

آرش استادمحمد (1327 - 1393)، برادر محمود استادمحمد (3 آبان 1329 - 3 امرداد 1392) بود. او روز سه‌شنبه (24 فوریه 2015) (۵ اسپند 1393) در بیمارستان تهرانپارس تهران به سبب بیماری دلی (قلبی) و ششی (ریوی) درگذشت.









یکشنبه، اردیبهشت ۰۳، ۱۳۹۶

شنبه، اردیبهشت ۰۲، ۱۳۹۶

گفتگو با جمیله ندایی - راز ماندگاری نمایشنامه شهر قصه

جمیله ندایی و بیژن مفید - 1345

آگوست 2010 بود که گفتگویی با جمیله ندایی انجام دادم. این گفتگو درباره "راز ماندگاری نمایشنامه شهر قصه" بود. شاهکاری که پس از گذشت دهه‌ها هنوز تازه است. دیدگاه جمیله ندایی را می‌توانید بشنوید ولی آنچه که من درباره این شاهکار می‌اندیشم کمی در شاخ و برگ‌‌ها از دیدگاه جمیله ندایی جدا ست.

به گمان من راز جاودانگی این نمایشنامه به‌جز آهنگین (موزیکال) بودن آن به سه سبب دیگر هم وابسته است. یکم، بیان شیوای آرزوها، رنج‌ها و اندیشه‌های مردمان زمانه خویش. دویم، به‌کارگیری استادانه ی واژه‌ها، تَرپَندها (ضرب‌المثل) و زبانزدهای (تکیه‌کلام) رایج میان مردم کوچه و بازار. سه‌یم اینکه ما ایرانیان امروز نیز، هنوز در پی همان آرزوها هستیم و از این‌ رو ست که با شنیدن این شاهکار، درد خویش را از زبان مردمان پیش از خویش می‌جوییم.

نمیرا - استکهلم

نسخه چاپ شده "شهر قصه"
با دست‌خط "بیژن مفید":
نسخه کار . حق تالیف . حق تالیف آقا




بیژن مفید و جمیله ندایی؛
آذر 1353 گارگاه نمایش،
در صحنه نمایش «جان‌نثار»








جمعه، اردیبهشت ۰۱، ۱۳۹۶